נתחיל במובן מאליו.
פנים התפוז עשוי משקיקי מיצים זעירים, שזו הדרך של התפוז להגן על הזרע: שקיקי המיץ מרפדים את ממשיכי השושלת הפוטנציאליים, שאנחנו מכירים בתור הגרעינים.
מה מכיל בשר התפוז?
פנים התפוז מכיל ויטמין C, שעשוי לסייע בתפקוד מערכות הגוף כמו מערכת החיסון, מערכת הלב וכלי הדם.
והנה עוד עובדה שכדאי לשים אליה לב: תפוז אחד מספק כמעט את כל כמות ה-ויטמין C ה דרושה לאדם ליום. זה לא מדהים?
מעבר לויטמין C מכיל פנים התפוז גם סיבים תזונתיים, מינרלים ובהם אשלגן וסידן, ויטמינים ורכיבים צמחיים פעילים כמו קרטנואידים, שהינם פיגמנטים כתומים נוגדי חמצון.
רעיונות לשימוש בכל חלקי התפוז
גם אתכם הכריחו לא לקלף את הקליפות הלבנות של התפוז, כי “שם נמצאים כל הדברים הטובים”? הקשבתם? טוב מאד!
החלק הלבן של התפוז, אכן מכיל חומרים מזינים להכביר.
בין היתר, השכבה הלבנה שעוטפת את התפוז מכילה ויטמין C, פלבנואידים וסיבים תזונתיים שיכולים לסייע לתפעול מערכת עיכול תקינה.
רעיונות לשימוש בקליפות התפוז
אל תזרקו את קליפות התפוזים.
אנחנו נחזור על זה שוב. אל תזרקו אותן.
קליפות התפוז מכילות ויטמין E, ויטמינים ומינרלים וגם סיבים תזונתיים, שאינם מתפרקים במערכת העיכול, ויכולים לספק לגוף תחושת שובע לזמן ארוך יחסית.
איך אוכלים את זה?
ראשית, מומלץ לשטוף היטב את קליפות התפוז, כדי להסיר שאריות לכלוך או חלילה חומרי הדברה.
את קליפות התפוז אפשר לגרר ולשמור בצנצנת הרמטית. את הגרדה הארומטית תוכלו להטמיע בכל בלילה של עוגה, פנקייק, לחמים ולחמניות, מאפינס, קפאקייקס – כל מה שריחני, חם ויוצא מהתנור או מהמחבת.
פריגת, היא הבית של הפירות,
ועם ניסיון ומומחיות הצלחנו למצוא דרכים יצירתיות כיצד להשתמש בכל חלקי התפוז.
את פנים התפוז אנחנו סוחטים למיץ המשמש בסיס נהדר להכנת מגוון המשקאות שלנו – מיצים סחוטים, מיצים מרכז, משקאות קפואים ומגוון משקאות קלים טעימים ומרעננים.
את הקליפות אנחנו מנצלים להפקת שמן ארומטי המשמש בתעשייה, ואת כל מה שנותר, אנחנו מטמיעים בתערובות מזינות המשמשות להאכלת בעלי חיים.
רוצים ללמוד עוד על שיטת היצור שלנו? עמית גיא, טכנולוגית המזון שלנו מחכה עם תשובות לכל השאלות.
אין לראות בתוכן מעין המלצה או הצעה. ט.ל.ח.