ככה זה. הדברים הזמינים לנו ביותר הם גם אלה אותם אנו לוקחים כמובנים מאליהם, אבל אם נתעמק בהם – נבין עד כמה הם טובים עבורנו.
כמו תפוחים, למשל.
מחקרים מצאו, שצריכה של תפוחים בתזונה היומיומית, עשויה להקטין את הסיכון לתחלואה ממחלות שונות, בהשוואה לאכילה של פירות אחרים.
וזה מדהים, כי הפרי הזה מלווה אותנו עוד מגן עדן, ונראה שהיה כאן מאז ומעולם, עם אינספור יתרונות תזונתיים ותועלות, שלא לדבר על טעם מושלם.
אז למה כדאי לאכול תפוח אחד לפחות בכל יום? הנה 5 סיבות טובות לממהרים
תפוח בינוני מכיל כ-10% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין C, וכ- 10% מהקצובה היומית המומלצת לסיבים תזונתיים.
תפוח מכיל בנוסף גם שפע של ויטמינים ומינרלים חשובים נוספים ובהם ויטמין A בטא קרוטן (תורם לתפקוד העור והראייה), ויטמין B6 (חשוב לפעילות עצבית), אשלגן (התורם לאיזון לחץ הדם) ועוד.
יש כאלה שמרגישים ממש די שבעים לאחר אכילה של תפוח, ויש לכך סיבה טובה.
תפוחים מכילים שילוב אידיאלי: מים וסיבים בכמות גבוהה יחסית. הסיבים שבתפוח מתנפחים בקיבה, ובכך מגדילים את תחושת השובע.
רוצים טיפ? נסו לאכול את מנת התפוח היומית שלכם לפני ארוחה. תתפלאו עד כמה הפרי יעזור לכם להגיע שבעים יותר – ובשליטה.
תפוחים מכילים פוליפנולים – רכיבים צמחיים בעלי תכונות נוגדות חמצון. למעשה, תפוחים תורמים לנו כ-25% מסך הפוליפנולים שבתפריט המערבי.
למה כדאי לאכול ירקות ופירות המכילים נוגדי חמצון?
נוגדי החמצון המצויים בתפוחים בולמים תהליכי חמצון בגוף, ועשויים לסייע בשמירה על בריאות מערכת הלב על ידי הקטנת החמצון של הכולסטרול ‘הרע’, זה השוקע בדפנות כלי הדם.
במחקר נמצאה עובדה מעניינת:
כבר לאחר 8 שבועות בהם שתו הנבדקים מיץ תפוחים, נצפתה השפעה על מדדי הכולסטרול, כאשר נוגדי החמצון שמקורם בתפוח הגנו על ה-LDL (הכולסטרול “הרע”) מפני חמצון, ובכך הקטינו את הסיכון שלו לשקוע ולסתום את כלי הדם.
התפוח מכיל נוגדי חימצון שחיוניים מאוד לתזונה שלנו
תפוחים מכילים פקטין שידוע כרכיב פרה-ביוטי, מה שמסייע לפעילות תקינה של מערכת העיכול ומעודד גדילה של חיידקים טובים, כמו גם ספיחה של רעלים ומתכות כבדות במערכת העיכול.
מחקרים מראים שאכילה קבועה של תפוחים לאורך זמן, עשויה להוריד את רמות הכולסטרול הרע ולהקטין את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
הקליפה של התפוח מכילה רכיבים תזונתיים כמו סיבים תזונתיים כגון פקטין, ויטמינים ופוליפונלים – אז אל תוותרו עליה.
אוהבים מיץ תפוחים?
דעו שגם בו יש נוגדי חמצון, אשלגן ויטמין C ועוד, כולם חשובים ומזינים.
כיף לשתות מיץ תפוחים תמיד, אבל אם תשלבו אותו בשייקים על בסיס פירות וגם בשייקים ירוקים, תקבלו שלם הגדול מסך חלקיו: טעים, מענג, מרווה וסופר מזין.