פירות מיובשים שמכינים לגמרי לבד? יש כזה דבר

לא כל אירוח חייב להיות מאורע כבד, ולא כל אחר צהריים חייב לכלול ממתקים. ביותר בתים תראו על השולחן ליד הקפה, גם צלוחית פירות מיובשים. מה כדאי לדעת עליהם?

כללי

רוב האנשים חושבים, שפירות מיובשים הם פשוט פירות.
מיובשים.
עם כל הוויטמינים, הסיבים והסלחנות הקלורית.

לא בדיוק.

אז נכון – פעם, ייבשו פירות עונתיים באופן טבעי, כדי להמשיך וליהנות מהם כל השנה.
בהיעדר אופציה אחרת, התאזרנו בהמון סבלנות, פירות ותפילה לאל השמש, שייתן אור וחום בכמות טובה.
(אם יש מזל עוד אפשר לראות בנקודות מסוימות בעולם, משטחי בד ארוכים ארוכים, עליהם מונחים פירות בתהליך ייבוש טבעי בשמש. תענוג.)

אבל אצלנו?

בעולם המסחרי והמהיר שיטות ייבוש פירות כוללות שימוש בתנורי ענק המעלים טמפרטורות גבוהות, משלבות סוכרים, כימיקלים, צבעים ושאר מרעין בישין.

(טוב, לא לזה בדיוק התכוונו, נכון?)

הבשורה הטובה? אתם יכולים להכין פירות מיובשים לגמרי בעצמכם, בשיטה הישנה והטובה.

למה זה כדאי?
א. כי תמיד הכי כיף לאכול את מה שהכנתם לגמרי בעצמכם,
ו-ב. התוצאה תספק לכם יופי של חטיף, טעים ומשובח בהרבה מהאפשרויות התעשייתיות.

השתכנעתם? יפה.

אז אילו פירות הכי כדאי לייבש?

את כולם. באמת. כל עוד תזכרו, שחובה לייבש פירות בשלים בלבד (אחרת תקבלו תוצאה מרירה).

איך מכינים פירות מיובשים?

הכנת פירות יבשים ביתיים מתבצעת  ב-2 שיטות עיקריות:

1. ייבוש פירות באוויר הפתוח

אמנם האפשרות המסורתית יותר, אולם היא פחות מתאימה לאנשים הסובלים מקושי בהדחקת סיפוקים. כמונו.
בנוסף, הטכניקה הזו מתאימה לאלו המתגוררים באזור בו אחוזי הלחות נמוכים יחסית. (נסו למצוא כאלו בישראל, ברוב חודשי השנה).

איך זה עובד?

כדי לייבש פירות באוויר הפתוח, שוטפים ופורסים את הפירות, מניחים את הפרוסות בתוך תבנית גדולה מרופדת בנייר סופג. את התבנית מניחים בחדר מאוורר ככל הניתן (לא ממוזג) ומדי יום מחליפים את הנייר הסופג והופכים את הפרוסות.
קחו בחשבון כי תהליך הייבוש באוויר נמשך בין 10 ל-14 ימים.

2. ייבוש פירות בתנור הביתי

הכי קל שיש בעולם.
מחממים תנור ל – 60 מעלות במצב ‘טורבו’.
בזמן הדרוש לתנור להתחמם, פורסים את הפירות לפרוסות דקות ומסדרים על רשת אפייה צפופה. 

את הפירות ניתן לתבל מעט בקינמון, או ציפורן (טחונים כמובן), ולערבב היטב.

קחו בחשבון כי לכל פרי דרוש זמן ייבוש אחר, אך משך הזמן המינימלי עומד על 6 שעות – לכל הפחות.
בדקו מדי פעם את התנור ושימו לב שלא להגיע לחריכת יתר.

איך מאחסנים את הפירות המיובשים?

את הפירות המיובשים והמענגים נאחסן בהתרגשות רבה, בצנצנת זכוכית עם מכסה אטום.
כך נוכל ליהנות מהם גם 3 חודשים קדימה.

ומה אפשר לעשות עם פירות מיובשים, אתם שואלים?

הכי פשוט – ארגנו פלטת פירות טריים ומיובשים, שימו על השולחן דרך קבע וחזו במו עינכם כיצד היא מתרוקנת.
מה עוד?
הקפיצו את סלט החסה לגבהים אחרים, שלבו
 פירות מיובשים בתבשילי קדירה, או הכינו עוגת פירות מיובשים (לא רק לטו’ בשבט) שהכי תסדר לכם את הפסקת הקפה של פייב א’וקלוק.

*התמונות יפות, נכון. אבל ייתכן והתנור הביתי שלכם ינפק פירות מיובשים שאינם דומים לאלו שבתמונות – וזה לגמרי בסדר!

** אין לראות באמור משום המלצה או הצעה.

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו