מדריך פירות הקיץ המלא

עדיין לא העמסתם במקרר, בקערה (וגם בלב) את כל טוב הטבע הצבעוני, הריחני והמשגע שמביאים איתם פירות הקיץ? זה הזמן!

 

כללי

אפרסקים, ענבים, נקטרינות, שזיפים, אבטיחים, מלונים – אלו החומרים מהם עשויים זיכרונות, חברים.

כאלו שבאים עם עסיס מלון מהול בחול ים על הסנטר, אבטיח קר שמחכה להצטנן באחד מהיובלים הקפואים בגולן; או ערמות של ענבים קפואים בשקית.

זה הטעם של הקיץ.
זה הטעם של החופש.
ואלו הפירות, הטעמים והחוויות שבאים עם כל זה.

(מילה מאיתנו – רק כדאי למהר. התענוגות המתוקים והמשמחים הללו כאן לזמן מוגבל בהחלט, ועכשיו, המחירים בהחלט יותר שפויים).

אז,
פירות קיץ זה ה-דבר שלכם? בואו איתנו ולימדו מה באמת אפשר לעשות איתם: קבלו כאן מידע עם רעיונות, דרכי הכנה וערכים טובים.

מוכנים?

נקטרינות

נקטרינות

לא מכירים הרבה אנשים שאינם מטורפים על היפהפיות האלו.

נקטרינות הן הפוגה קטנה מהמרוץ, ובניגוד למה שרובנו חושבים, אינן הכלאה של אפרסק ושזיף אלא גלגול של אפרסק עם היסטוריה מכובדת, כ-4000 שנה אחורה בזמן.

הנקטרינות עשירות מאד בבטא קרוטן, צבען המומר בגוף לוויטמין A חשוב, כמו גם ויטמינים נוספים ומינרלים.

מה עושים עם נקטרינות? ה-כל. סלטי חסה עם פלחי נקטרינה וגבינה כחולה, פאי נקטרינות על בצק פריך, עוגות בחושות, סורבה וגלידות, סלט פירות ואפילו – נקטרינות על הגריל.

משמשים

משמשים

הממתקים הכתומים והממכרים הללו הם המבשר הרשמי של הקיץ, אבל כאן לזמן קצר בלבד. רק כמה שבועות ואלו המוכנים להישבע לו אמונים יאלצו להמתין עד הקיץ הבא.
וכדאי להם.
המשמשים עשירים בבטא קרוטן, צבען אדום כתום העשוי להוות נוגד חמצון יעיל, לשפר את איכות הראייה ולסייע בתהליכי חיים רבים.
המשמשים מכילים גם ויטמינים (ובהם ויטמין A, ויטמין C), וסיבים העשויים להועיל לפעילות מערכת העיכול.

מה עושים עם משמשים? קודם כל, קונים והרבה. אחר כך: מכינים ריבת משמשים, ממלאים בגבינות עיזים ושולחים לתנור, אופים פאי, קראמבל או טארט, עוגות משמשים הפוכות וגלידות.

שזיפים

שזיפים

פירות סופר וורסטיליים המגיעים בצהוב, סגול עד חציל עמוק ובטעמים מתוקים מתוקים וגם צורבי לשון בחמיצותם.
השזיפים הנהדרים עשירים בנוגדי חמצון חשובים, סיבים תזונתיים וויטמינים.
הגרסה המיובשת של השזיף מכילה גם היא נוגדי חמצון, ומשמשת חטיף מאוזן וטעים, עדיף בהרבה מהחלופות המתועשות.

מה עושים עם שזיפים? ריבות פובידל נפלאות (אתם עוד תודו לנו בסתיו), רטבים, צ’אטני, קומפוט (אחח, הנוסטלגיה), עוגות שזיפים הפוכות או ההפך – פאי שזיפים כאשר הפירות הם העיקר, פלחים צלויים מעט על מגש גבינות, שייקים וסלט פירות.

 

אבטיח

אבטיחים ומלונים

קיץ ישראלי זה אבטיח, ואבטיח זה קיץ ישראלי.
נקודה.
ואליו מצטרף הבן דוד: המלון הבשל, העסיסי, הטעים כל כך.

אבטיח אדום אדום, מכיל ליקופן – אותו צבען גיבור המסייע במלחמה כנגד הרדיקלים החופשיים. בנוסף, אבטיח מכיל גם ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, וקרוטנואידים שונים.
מלון מכיל בטא קרוטן, סיבים, מינרלים, חומצה פולית, והרבה הרבה ויטמין C.

ולשאלת השאלות, איך בוחרים אבטיח?
חכו עם הטפיחות, יש גם דרכים אחרות.
חפשו אבטיחים עגולים ומבריקים, ואתרו את נקודת החיבור לגבעול: אם היא רעננה, האבטיח בשל ומוכן לאכילה.
לא מוותרים על התיפוף? תופפו תופפו, ואם נתקלתם בהד חוזר – האבטיח הזה הוא שלכם.

מה עושים עם מלון ואבטיח? פורסים לפרוסות או קוביות, מכינים קעריות ומזלגות ומחכים. דקות – והקערה המרכזית מתרוקנת.
מה עוד? אבטיח ופטה, שייקים כיפיים, מרקים קרים ואפשר גם לצלות מלון על הגריל.

קיץ נעים וטעים, חברים!

* מידע זה מוגש כמידע כללי ואינו מהווה הצעה או המלצה.
ט.ל.ח.

 

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו