פלז’ר רק בלי הגילטי: איך מתגברים כמו גדולים על חשק בלתי נשלט למשהו טעים

מה עושים כשצץ חשק מיידי ועצבני למשהו טעים?
זורמים עם פירות ועל הדרך, מרוויחים כמה נקודות

כללי

אתם באמצע משהו: עם המשפחה, או בפגישה מרובת משתתפים, או מרפרפים לכם בפיד בשלווה.

ופתאום זה תופס אתכם.

גלידה מושלמת מרחפת מול העיניים,
פיצה מבעבעת מושכת לכם ביד.
שקית צ’יפס מרשרשת עושה לכם קראנץ’ קראנץ’ באוזן.

אוי.

איזה חשק בלתי נשלט, איזו תשוקה לא הגיונית, איזה דחף בלתי מוסבר. למשהו.
מתוק. מלוח. או אולי מטוגן, צלוי, קרמי, מתובל. פריך. חריף. ט ע י ם.

ועכשיו, בוא נראה אתכם מתגברים על זה.
(נקצר תהליכים. זה לא הולך לעבור).

אז אנחנו חושבים: הדרך הטובה ביותר להילחם בזה, היא לזרום עם זה.
בא לכם מתוק? חייבים מלוח? קדימה. את המאבקים תשאירו לפעם אחרת.
אבל שמרו על מינון נכון, צרפו פרי שאתם אוהבים, שתו איזה משהו טעים ועברו לכם הלאה, לדבר הבא.

קבלו: 7 הברקות נטולת אשמה למאנצ’ עם פירות (ויש גם מלוח וחריף, שתדעו)

פירות מיובשים בשקית

מיקס של פירות מיובשים ואגוזים קלויים בשקית

כן, ברור שאגוזים הבאים בגרסה הלא קלויה עדיפים, אבל פירות מיובשים ואגוזים קלויים יתנו לכם בדיוק את המאנצ’ מאנצ’ המלוח שאתם חייבים בפה.

פשוט – פירות

אין דרך אחרת לומר את זה, אבל פירות, ובעיקר פירות מתוקים בעלי תכולת סוכר גבוהה (נו, מה לעשות) כמו ענבים, דובדבנים, בננות או מנגו יכולים לסייע. גם במצבי חשק קשים.

קחו אותם ככה, כמו שהם, או הקפיאו מראש (ענבים – היסטרי) ואיכלו לאט לאט.

כדורי פירות מיובשים עם חמאת בוטנים

כדורי פירות מיובשים וחמאת בוטנים

או. העניינים מתחילים להיות רציניים.
כל אחד שקצת אכפת לו, ולא מפריע לו להיתפס כאחד ‘מהאלה המאוזנים’,
צריך קופסא עם כדורי פירות מיובשים וחמאת בוטנים בפריזר.

משקיעים טיפה בהכנה:
קוצצים פירות יבשים שאוהבים, אגוזים (גם קלויים), מערבבים פנימה עיסת תמרים ללא חרצנים, חתיכות קטנות של שוקולד איכותי וחמאת בוטנים.
מערבבים טוב טוב עם הידיים ומוציאים אגרסיות תוך כדי.
קורצים פיסות קטנות לכדורים, מכדררים (אפשר להרטיב טיפה את הידיים), מגלגלים בקקאו, קוקוס קלוי ואפשר גם לא, ומטמינים עמוק בפריזר, בקופסא מרופדת  בשכבות של ניר אפיה (כי לא כל כך רצוי שידבקו).

תרופה בדוקה לשעת צרה.

ברד של פירות

גרניטה (יעני – ברד) של פירות

לכמה מכם מחכה גרניטה קפואה בפריזר? לא הרבה, נכון?

למה בעצם?
כל מה שאתם צריכים זה כוס אחת של מים ממותקים קלות (מעורבבים עם מעט דבש, סילאן, סירופ מייפל, סטיביה ואפשר גם בלי – פשוט מים), ו-2.5 כוסות (או יותר, או פחות – לטעמכם)  של משקה פירות מסונן.
גילוי נאות – משקאות הפרי הקפואים של פריגת או משקה הפרי EXTRA  – אידיאליים בשל תכולת פרי גבוהה.

וריאציות?

ותרו על משקה הפרות וטחנו פירות לנוזל: אבטיח או מלון, אגס, פירות יער או קיווי. הוסיפו נענע אם תרצו ועבדו במעבד מזון למחית חלקה.

ועכשיו, מערבבים את כוס המים יחד עם כוסות משקה הפירות, מצננים, שוטחים בכלי ומכניסים לפריזר.
מחכים לפחות 3 שעות. מוציאים ומתחילים לאוורר את המסה עם מזלג למרקם ברד.

מוזגים לכוסות ולא שוכחים חצי פרוסה של לימון ומטריה צבעונית על קיסם.
נשאר משהו? קדימה לפריזר למאנצ’יז הבא.

פירות צלויים (או על המנגל)

קטע, תודו.

מי חשב אי פעם לחתוך נקטרינות, אפרסקים, שזיפים, משמשים או דובדבנים טריים (מגולענים),
לשטח על מגש אפיה גדול מרופד בנייר אפייה,
לזרזף טיפטיפונת בלסמי, קמצוץ מלח, דבש ואיך לא – חמאה (טוב נו, לא חובה),
לא לשכוח איזו גבינה מפונפנת בשביל המורל (הכי קלאסי: כחולה, מסקרפונה או ברי) –

ופשוט לצלות בתנור?

גרנולה בר בהכנה עצמית

סטודנטים מורעבים, הורים על הקצה וכל מי שמוכרח-משהו-טעים-עכשיו, כבר חייבים אלפי תודות לחטיפי האנרגיה, שבאים בול בפוני בכל מצבי מצוקה (או סתם שיעמום).

אבל אין סיבה לא להכין אותם לבד, כשאתם הם אלו השולטים בסוג הפירות, הגודל וכמות הקלוריות.

שלבו פירות מיובשים באיכות טובה, אגוזים, גרעינים וזירעונים והרבה שיבולת שועל.

מערבבים עם שמן קוקוס, חמאת בוטנים, סירופ מייפל או דבש, שוטחים בתבנית אפייה והיידה, לתנור.
מצננים, חותכים למלבנים יפים, והישר לפריזר.

מיקס פירות היספאני חריף אש

סופת ברקים ורעמים בפה.
נראה שזה התיאור המדויק ביותר לסלט הגאוני הזה, שמגיע כל הדרך ממקסיקו.

אז ככה: קחו מנגו, אננס, מלון, אבטיח, מלפפון טרי וקשה, מלפפון חמוץ (יאפ, ראיתם נכון).
חיתכו את הפירות לחתיכות בינוניות.
הניחו את הפירות בקערה, והזליפו מיץ לימון בנדיבות, אבקת פלפל צ’ילי (או טבסקו, או רוטב סלסה חריף).

ערבבו בעדינות.

קחו ניר עיתון, גלגלו אותו לקונוס בעל פיה צרה ואטומה בצד אחד, ופיה רחבה בצד השני. רפדו את חלקו הפנימי בניר אפיה. הניחו בעדינות את פלחי הפירות המתובלים והופ – אתם על החוף בקנקון, עם סומבררו על הראש.

בתיאבון, חברים!

* מידע זה מוגש כמידע כללי ואינו מהווה הצעה או המלצה.
ט.ל.ח.

 

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו