שעת הנפילה הגדולה: איך מתמודדים בגבורה עם 60 הדקות האחרונות של יום העבודה

אין אחד שלא מכיר את זה.
קצת אחרי שחלפה ההתרגשות של מועד ארוחת הצהריים, ומספיק זמן לפני שאורזים את הפקלאות ומסתלקים הביתה, מגיע הרגע. רגע הנפילה הגדולה.

כללי

הרגע בו אין אנרגיה להרים את הראש למסך, לחשוב על רעיון יצירתי נוסף, שלא לדבר על ניהול ישיבה אפקטיבית.

רגע קצת-אחרי-אמצע-יום-העבודה-הזה הוא אחד הרגעים המעיקים שיש, מאחר ואנו נדרשים עדיין לתפוקה אך לא מוצאים בעצמנו את הכוחות.

אז מה עושים?

רבים הפתרונות והטריקים המוצעים. איזה מהם תצליחו לאמץ?

1. אתם יכולים לפרוש לתנומת כוח קטנה

אישה עייפה במשרד

הידעתם? תנומת כוח היא אחד הסודות הפלאיים של אנשים אפקטיביים במיוחד.

מה זה אומר?

זה אומר שאתם צריכים לפנות מהלו”ז 20 דקות גג, ולפרוש הצידה.

הצידה, זה אומר לשים מרפקים את השולחן (קחו בחשבון עוד 3 דקות ניעור – הזרועות יירדמו באחריות. שווה את זה.), ועליהם את הראש.

מתפדחים?

אז לידיעת כל הבוסים בקהל:
כן – בהחלט כדאי לכם לעודד תנומת כוח בקרב העובדים, כחלק מסדר היום.
היא כבר הוכחה די מזמן כשיטה סופר יעילה להמרצה וחידוש כוחות (בלי הנרגנות האופיינית לשנת צהריים ארוכה).

2. אתם יכולים לצאת לפעילות גופנית קלה

מי אמר שספורט עושים לפני שהציפורים קמות, או מאוחר בלילה?

ביותר ויותר חברות, מקובל לפרוש לפעילות גופנית קלה וקצרה באמצע יום העבודה ובחלקן תמצאו גם לו”ז שיעורים עשיר הכולל טאי צ’י, יוגה ופעילות מכשירים. באמצע היום!

אבל גם אם אינכם נמנים על עובדים ברי מזל השייכים לחברות הללו,
אתם תמיד יכולים לעלות ולרדת את גרם המדרגות בבניין, לצאת לסיבוב מסביב לבלוק או פשוט – לקפוץ מחוץ לקיוביקל לתדהמתם של הקולגות.

3. ואתם יכולים להקפיץ את רמות האנרגיה עם חטיפי פירות קלילים, טעימים ולא מושחתים

אכילת תפוח או פרי

כמו אלה, לדוגמא:

סלט פירות ביוגורט

אתם יכולים לקנות יוגורט עם פירות מתחת למשרד, נכון, אבל אתם גם לגמרי יכולים להכין גרסה משלכם. עם שליטה מלאה על כמויות הסוכר, אחוזי השומן שביוגורט ועל גודל המנה.

אף אחד לא יגיד כלום, אם תפרשו למטבחון לכמה דקות, ותהפכו את הפירות שהבאתם בשקית לסלט פירות קטן.

צקו לקערה יוגורט לבן טוב, מעליו את סלט הפירות וזהו למעשה.
רוצים שדרוג? כף גרנולה, אגוזים קצוצים ושאר זרעים יעשו את העבודה.

קליפות מפירות לנשנוש עקבי

קליפות מפירות שמכינים לבד הם אחלה פתרון לשעה הקשה.
גם טעימים, גם מאוזנים וגם לא יגרמו לנפילת סוכר רבתי לאחר לעיסה.

פרוסה או פריכית או קרקר – עם ריבת פרי

עם שפע של סיבים תזונתיים וטעם נפלא, תחליפי הלחם הללו (עדיף מקמחים מלאים) מהווים בסיס מעולה לריבת פרי (או אבוקדו), והולכים יופי עם הקפה של כמעט הביתה.

דייסה שיבולת שועל זריזה

עוד פתרון שאפשר לקחת בשקית סנדוויץ’ ולזרוק בתיק: שיבולת שועל.

הדגן המעולה הזה סבלן במיוחד, אינו דורש בהכרח הכנה על האש ויספק תערובת ריחנית וסופר משביעה. צוותו לו מים רותחים ומעט סוכר וניל, בכוס הזכוכית שהאלה מאדמיניסטרציה הכינו בשבילכם (עם שמכם  + מדבקות חמודות של סמיילי לבבות) (צודקים אנחנו? ברור שצודקים).

פירות מיובשים

יש לנו נטייה לעיתים לשכוח את הפירות המיובשים שניה אחרי טו בשבט, אבל ‘קפסולות האנרגיה’ המרוכזות הללו (במידה ונקנו ממקור אמין ואינן מכילות סוכרים וכימיקלים), הם אחלה של דרך להקפיץ אנרגיה.

אם אתם קונים, אז קבלו המלצה:

העדיפו שלא לקנות את הגרסאות הצבועות ועתירות תוספי המזון, ואם אתם מכינים את הפירות המיובשים לבד – טוב. אז אנחנו טוטאלי מצדיעים לכם.

פירות קפואים

קחו כל פרי – ענבים, בננות, מנגו ומה שאתם אוהבים, זרקו למקפיא המשרדי ברגע בו החתמתם שעון בבוקר, וחזרו אליהם כשהגוף צועק הצילו.

המסה מתוקה ואיטית על הלשון. זה מה שזה.

ויאללה, הביתה!

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו