6 תועלות מפתיעות באשכולית אדומה

אשכולית אדומה היא אחת המתנות היותר מזינות של הטבע.
רוצים לדעת עד כמה? 6 סיבות טובות שיגרמו לכם להתחיל לקלף.

 

כללי

כמו יתר חבריה בקערת פירות ההדר, גם האשכולית האדומה היא קפסולה מרוכזת וטבעית של טעם, עסיסיות וערכים תזונתיים בריכוז גבוה.

עם שפע של רכיבים מזינים, ויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון, אשכולית אדומה היא תוספת נהדרת לתזונה מאוזנת ונכונה.

אשכולית אדומה

התועלות של האשכולית האדומה

למה אשכולית אדומה טובה לנו?

  1. אשכולית אדומה טעימה – וגם – חסכונית בקלוריות

ומה אם היינו אומרים לכם שאשכולית אדומה מכילה כמות גדולה של מים יחסית לגודל, ולכן דלה בקלוריות?
באשכולית אדומה בינונית טעימה, תמצאו רק כ-50 קלוריות, מה שממצב אותה כאחד הפירות החסכוניים ביותר בקלוריות שיש בקערה.

  1. אכילה של אשכולית אדומה יכולה לסייע בשמירה על משקל

במרדף אחרי השובע, פירות מסוימים יכולים להיחשב כחברי אמת.
האשכולית מספקת לנו 2 גרם סיבים באשכולית בינונית אחת – מדד שנחשב מספק וגבוה יחסית לגודל.
רק נזכיר שסיבים תזונתיים עוזרים להשיג תחושת מלאות ושובע, מייעלים את פעילות מערכת העיכול ותורמים להתפתחות חיידקי מעי טובים.

  1. אשכולית אדומה מכילה רכיבי תזונה חיוניים לתפקוד מערכת הלב וכלי הדם

אשכולית אדומה מכילה אשלגן, מינרל חשוב לפעילויות פיזיולוגיות רבות, וביניהן – תפקוד מערכת הלב.
אשלגן עשוי לסייע באיזון לחץ הדם ובכך לתרום לבריאות הלב.

לצד האשלגן, הסיבים התזונתיים שבאשכולית תורמים גם הם לבריאות מערכת כלי הדם, בכך שהם מורידים את רמת הכולסטרול בדם (שידוע כאחד הגורמים שיכול לעודד היצרות של כלי הדם וטרשת העורקים).

אשכולית אדומה

אשכולית אדומה

  1. באשכולית אדומה יש נוגדי חמצון חשובים

רדיקלים חופשיים הם חומרים שנוצרים במערכות הגוף השונות, וגם בסביבה בה אנו חיים.
כמות רבה של רדיקלים חופשיים, עשויה לעודד תהליכי חמצון בתאי הגוף, מה שעלול להוביל למחלות ולהזדקנות התאים והגוף .

על פי מחקרים, נוגדי חמצון כמו ויטמין C, A, ויטמין E, או ליקופן מאיטים את תהליכי החמצון ועשויים לעזור במניעת מחלות.

אשכולית מכילה כמות משמעותית של נוגדי חמצון – ויטמין C וויטמין A (כבטאקרוטן),
ואילו אשכולית אדומה מכילה את כל אלו -פלוס ג’וקר אחד משמעותי:
הליקופן, שנחשב לאחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר בטבע.

ליקופן עשוי למנוע מחלות ודלקות, להועיל לבריאות העיניים, המוח ושורה ארוכה של תפקודים שונים אחרים.

אנחנו אמנם קושרים בין הליקופן לעגבניות אבל גם אשכולית אדומה מכילה כמות גדולה של ליקופן, ולמעשה, היא אחת מ-4 המזונות העשירים ביותר בליקופן (לצד גויאבה אדומה, אבטיח וכמובן – עגבניות)

  1. אשכולית תורמת רכיבי תזונה חיוניים גם למערכת החיסון

מערכת החיסון צורכת ויטמין C  כדי להגן על הגוף מפני זיהומים.
אשכולית מכילה ריכוזים גבוהים של ויטמין C עם כ-33 מ”ג ל-100 גרם פרי, ואם להיות ברורים:
כ- 70 מ”ג ויטמין C לאשכולית בינונית, מה שאומר שתקבלו מעל ל-75% מהקצובה היומית המומלצת לאדם מבוגר. שווה.

מיץ אשכוליות אדומה

מיץ אשכוליות אדומה

  1. אשכולית אדומה טובה במיוחד לארוחת בוקר

בבוקר, אחרי שנת לילה ממושכת, חשוב להחזיר לגוף ערכים תזונתיים חשובים, כמו נוזלים, סיבים וגם סוכר (במידה מאוזנת).

אשכולית אדומה מכילה כמויות מדודות של סוכר ויחס גבוה של נוזלים וסיבים, ולכן אידיאלית כפתיח ליום.

בנוסף, אשכולית אדומה משפרת את ספיגת  הברזל, ולכן אם חשקתם להעלות את רמת הברזל בגוף, טוב יהיה לשלב עם אשכולית מאכלים עשירים בברזל (כמו למשל קטניות, ירקות ועלים).

ומה לגבי המיץ?

מיץ אשכולית אדומה שומר על הערכים התזונתיים שמקורם בפרי, ולכן בכוס מיץ אשכולית אדומה תוכלו למצוא לא רק טעם נפלא אלא גם ליקופן – אותו נוגד חמצון רב עצמה, מינרלים חשובים כמו אשלגן וגם ויטמין C.

*  * לנוטלים תרופות בהן מומלץ להימנע מצריכת מזונות שונים (כמו אשכולית ומיץ אשכוליות), מומלץ לעיין בעלון התרופה לצרכן

 

קליק למיץ האשכולית האדומה שלנו

 

ט.ל.ח

 

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו