מתכון לטופו מוקפץ בחמאת בוטנים ותפוחים

טופו מוקפץ בחמאת בוטנים ותפוחים

חמאת בוטנים משדרגת כמעט כל מנה וכשמוסיפים לה ניחוח תפוח – אז בכלל. כל המשפחה הולכת לעוף על הטופו הזה.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץסירים משביעים

זמן הכנה 25 דקות
כמות 2-3 מנות

מצרכים:

300 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות

שמן צמחי לטיגון

 

לרוטב:

כף גדושה חמאת בוטנים

2 כפות רוטב סויה

1 כף חומץ אורז

2 כפות משקה קל תפוחים פריגת

1 כפית שמן שומשום

1 כפית דבש

שן שום גדולה, כתושה

1/2 כפית ג’ינג’ר מגורר (לא חובה)

  • 1.
    נתחיל עם הרוטב: נערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה, נטעם ונתקן תיבול.
  • 2.
    נחמם מחבת נון סטיק גדולה. בזמן שהיא מתחממת, נוודא שקוביות הטופו יבשות לחלוטין (שמא חלילה תחוו נתזים כואבים).
  • 3.
    ניצוק למחבת כף שמן ונוסיף את קוביות הטופו. נשטח לשכבה אחת ונטגן ללא מגע יד אדם כ-2 דקות.
  • 4.
    כאשר קוביות הטופו מקבלות שכבה חיצונית פריכה כמעט מכל הצדדים, ננמיך את האש לבינונית, נערבב שוב את הרוטב וניצוק למחבת. נקפיץ את הטופו ברוטב בתנועות של שף מיומן, למשך כ-2 דקות, עד לצמצום הרצוי.
    נסיר מהאש. מומלץ להגיש לצד עם אורז לבן.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו