סלט חסה

סלט חסה מושלם

קבלו את היחס המדויק בין עלי חסה פריכים לויניגרט לימון חמצמץ

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץסלטים ותוספות

זמן הכנה 20 דקות
כמות 4 מנות

מצרכים:

לויניגרט:

2 כפיות גדושות של משקה לימון מרוכז קפוא של פריגת

רבע כוס שמן זית

½ כפית חרדל דיז’ון

שן שום, כתושה

מלח לפי הטעם

 

לסלט:

ראש גדול ויפה של חסה ערבית

שני מלפפונים

חצי בצל סגול גדול

4-5 תאנים יפות

חופן (30 גרם) גרעיני דלעת קלופים

  • 1.
    נכין את הויניגרט: נניח את כל המרכיבים בקערה קטנה, נערבב היטב עד שמתקבל רוטב אחיד. נטעם ונתקן תיבול, נניח בצד.
  • 2.
    נקלה את גרעיני הדלעת על מחבת יבשה (ללא שמן), כמה דקות עד שהם מתחילים להתפצפץ.
    ניזהר מאד שלא לשרוף.
  • 3.
    נחתוך את החסה לפיסות לא גדולות, נפרוס את המלפפונים לעיגולים דקים ונפרוס את הבצל הסגול לטבעות דקות. את התאנים נחתוך לרבעים או שמיניות, תלוי בגודלן.
  • 4.
    נערבב בקערה גדולה את החסה, המלפפון, הבצל והתאנים ביחד עם הויניגרט.
    נעביר לקערת הגשה ונפזר מעל את גרעיני הדלעת הקלופים.
    נגיש מיד.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו