פילאף אורז חגיגי

לחובבי האורז - קבלו מתכון חגיגה, עם עושר של פירות מיובשים, תיבול מיוחד ומרכיב סודי אחד שאף אחד לא יבין מהו. חוץ מכם! (משקה קל מנגו. באורז. ששש).

רות אוליברסלטים ותוספות

זמן עבודה עד שעה
זמן הכנה
כמות 6-8 סועדים

מצרכים:

2 כוסות אורז בסמטי

4 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים חתוכים למקלונים דקים

3 כפות שקדים פרוסים קלויים

3 כוסות משקה קל צלול טעם מנגו

6 כפות צימוקים כהים

1/2 כוס פירות מיובשים קצוצים לפי בחירה (כמו משמשים חמוציות או תאנים)

1 כף כורכום או אבקת מרק (או גם וגם)

1 כף בהרט

1/4 כפית קינמון

1 כפית גדשה מלח

50 גרם חמאה או שמן

1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה או נענע)

להגשה

3 כפות שקדים פרוסים קלויים

  • 1.
    נשטוף את האורז תחת זרם מים, נשרה בקערה למשך 10 דקות, נשטוף ונסנן.
  • 2.
    בסיר בו נבשל את האורז נזהיב את הבצל ב- 2 כפות חמאה או שמן, נוסיף שקדים פרוסים, פירות יבשים ואורז, נטגן יחד תוך כדי ערבוב כ-4-5  דקות.
  • 3.
    נוסיף 3 כוסות משקה קל צלול טעם מנגו, נערבב, נוסיף מלח ותבלינים, נביא לרתיחה וננמיך את הלהבה, נכסה ונבשל על אש נמוכה עד שהנוזלים ייספגו כ- 20 דקות.
  • 4.
    בעזרת מזלג ‘נפתח’ את האורז, על ידי תנועות אוורור עדינות ונפריד בין הגרגרים.
  • 5.
    נוסיף קינמון ועישבי תיבול קצוצים, נערבב בעדינות, נכסה את הסיר וננמיך את הלהבה למינימום למשך 15 דקות.
  • 6.
    נכבה את האש, נכסה את הסיר במגבת ונניח לו למשך כ- 20 דקות. נערבב בעדינות לפני ההגשה.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו