במקום לטגן לטקעס קטנים, קבלו את הגרסה השווייצרית, היותר הגיונית ללביבת תפוחי אדמה. כאן, הוספנו לה מטבל מעניין של תפוחים ואם תוסיפו לה סלמון וגבינת שמנת - הרי לכם כבר ארוחה.
נכין את רסק התפוחים: נקלף את התפוחים ונחתוך לקוביות קטנות, נניח בסיר קטן את קוביות התפוחים, משקה קל תפוחים, סוכר ומעט מלח.
2.
נבשל תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מתחילים להתרכך ולהתגבש לתערובת גבשושית.
נסיר מהאש. נוסיף לתערובת מלח, ג’ינג’ר, חרדל ומעט פלפל לבן, נערבב ונקרר.
3.
נכין את הלביבות: נקלוף תפוחי אדמה, ונגרד על פומפייה גסה. נסחט היטב את כל הנוזלים ונעביר לקערה גדולה.
נגרד בצל על פומפייה גסה, נסחט היטב, נוסיף לתפוחי אדמה ונערבב.
נוסיף לתערובת קמח, מלח, פלפל שחור, וזרעי כוסברה ונערבב.
4.
נטגן את הרושטי: נחמם כפית שמן וכפית חמאה במחבת בקוטר 20-22 ס”מ.
כאשר התערובת חמה נוסיף מחצית מתערובת תפוחי האדמה, נהדק ונדחוס קצוות בולטים בעזרת כף.
נטגן כ6-8 דקות.
נזליף על גבי הצד העליון כפית נוספת של שמן וכפית נוספת של חמאה.
נהפוך את הרושטי על צלחת רחבה ונחזיר את הרושטי למחבת על צידו שאינו עשוי, לטיגון של 5 דקות.
5.
נעביר את הרושטי בזהירות לצלחת הגשה יפה ורחבה. נגיש לצד רסק תפוחים, מעט שמנת חמוצה, סלמון מעושן ועירית קצוצה.