נחמם תנור לחום של 160 מעלות. נשמן ונקמח תבנית קוגלהוף.
2.
נקרים את החמאה והסוכר: נערבל במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה, לפחות 6-7 דקות.
3.
במקביל, נערבב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ואגוז מוסקט.
4.
נוסיף למיקסר ביצה אחת, מעבדים עד שהיא נטמעת לחלוטין ורק אז מוסיפים את השנייה. נמשיך לעבד.
5.
נוריד את מהירות המיקסר לנמוכה, ונוסיף לסירוגין את תערובת החומרים היבשים ואת משקה קל תפוחים – מתחילים ומסיימים עם היבשים.
נעבד את הבלילה רק עד שהקמח נטמע כולו בתערובת ולא מעבר.
6.
נעביר את הבלילה לתבנית, ונאפה כ-65 דקות, עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
נצנן את העוגה כ-20 דקות לפי שנחלץ מהתבנית.
7.
נכין את הגלייז: נערבב את משקה קל תפוחים עם אבקת הסוכר, עד שמתקבלת תערובת סמיכה ללא גושים. ניתן בהחלט להוסיף מעט נוזל או אבקת סוכר כדי לשלוט בסמיכות הגלייז הרצויה.
8.
נצפה את העוגה רק כשהיא קרה לחלוטין – ניצוק את הגלייז באופן שווה על חלקה העליון של העוגה. ניתן לעשות זאת מעל צלחת גדולה, להרים את העוגה, לאסוף עם לקקן את הציפוי שנקווה במרכז העוגה ובצדדים – ולצפות שוב.