עוגת מיץ תפוחים בחושה עם גלייז מתוק

עוגת מיץ תפוחים עם גלייז מתוק

עוגה בחושה מקסימה עם ציפוי מתוק (שאסור לוותר עליו)

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץקינוחים מושחתים

זמן הכנה שעה ועשרים
כמות 14 מנות

מצרכים:

200 גרם חמאה, רכה

1/2 1 כוסות סוכר

2 ביצים

5 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

כפית גדושה קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

2 כוסות משקה קל תפוחים של פריגת

לגלייז:

4 כפות משקה קל תפוחים של פריגת

200 גרם (2 שקיות) אבקת סוכר

  • 1.
    נחמם תנור לחום של 160 מעלות. נשמן ונקמח תבנית קוגלהוף.
  • 2.
    נקרים את החמאה והסוכר: נערבל במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה, לפחות 6-7 דקות.
  • 3.
    במקביל, נערבב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ואגוז מוסקט.
  • 4.
    נוסיף למיקסר ביצה אחת, מעבדים עד שהיא נטמעת לחלוטין ורק אז מוסיפים את השנייה. נמשיך לעבד.
  • 5.
    נוריד את מהירות המיקסר לנמוכה, ונוסיף לסירוגין את תערובת החומרים היבשים ואת משקה קל תפוחים – מתחילים ומסיימים עם היבשים.
    נעבד את הבלילה רק עד שהקמח נטמע כולו בתערובת ולא מעבר.
  • 6.
    נעביר את הבלילה לתבנית, ונאפה כ-65 דקות, עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
    נצנן את העוגה כ-20 דקות לפי שנחלץ מהתבנית.
  • 7.
    נכין את הגלייז: נערבב את משקה קל תפוחים עם אבקת הסוכר, עד שמתקבלת תערובת סמיכה ללא גושים. ניתן בהחלט להוסיף מעט נוזל או אבקת סוכר כדי לשלוט בסמיכות הגלייז הרצויה.
  • 8.
    נצפה את העוגה רק כשהיא קרה לחלוטין – ניצוק את הגלייז באופן שווה על חלקה העליון של העוגה. ניתן לעשות זאת מעל צלחת גדולה, להרים את העוגה, לאסוף עם לקקן את הציפוי שנקווה במרכז העוגה ובצדדים – ולצפות שוב.

איזה פריגת הכי מתאים לכם עכשיו?

mango

שווה להירשם לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא מציעים חברות לכל אחד. ועם יד על הלב, אנחנו לא שולחים הרבה מיילים. אבל כשכן, חייב להיות בהם משהו טוב. ממש טוב. אתם איתנו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת דוא"ל
אנא הזינו מספר טלפון
אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע. יש לקרוא ולאשר
תודה רבה, פרטייך התקבלו